színkép | 2015.09.09
A Magyar Urbanisztikai Társaság Örökséggazdálkodási Tagozatának elnökségi tagja, az Építésügyi Igazgatási Szakmai Kollégium Elnöke, Altdorfer Csaba 2015. augusztus 21-én elhunyt.

Pengő Júlia nekrológja:

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy az MUT Örökséggazdálkodási Tagozatának elnökségi tagja, az Építésügyi Igazgatási Szakmai Kollégium Elnöke, Altdorfer Csaba 2015. augusztus 21-én elhunyt.

Altdorfer Csaba (1965-2015) tatabányai építész szakmája szinte minden ágát gyakorolta, dolgozott kivitelezésben, építéshatóságként, tervezőként, főépítészként, és közreműködött településrendezési tervek örökségvédelmi munkarészeinek elkészítésében is. Elkötelezetten munkálkodott az építészeti értékek megóvásáért, ezen belül is különösen a népi építészet formakincsének, szerkezeteinek, anyagainak fenntartásáért, mai hasznosításáért. Építészeti tárgyú fotóit kiállításokon is láthatta a nagyközönség. Tagja volt még a Magyar Építész Kamarának, a Magyar Bioépítészeti Egyesületnek, és több más, elsősorban hagyományőrző céllal létrejött alapítványnak, civil szervezetnek. Ezekben önként vállalt feladatait nagy odaadással és precizitással végezte. Nyugodt, gondos, minden iránt érdeklődő, színes személyisége, tudása és lelkesedése hiányozni fog a szakmai közéletből.

Nyugodjon békében!

 

(PS: konferenciáinknak is lelkes látogatója volt, hiányozni fog. -  szerk.)

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások