színkép | 2014.05.21
A kiállítás az építészetileg legérdekesebb és legkiemelkedőbb borászatokat mutatja be.

Időpont: 2014. május 29., csütörtök, 18 óra
Helyszín: FUGA Budapesti Építészeti Központ (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

Kurátor: Dan Merta, a Jaroslav Fragner Galéria vezetője
A kiállítást megnyitja: Bálint Imre, a Budapesti Építész Kamara elnöke

A világ szerelmes a borba. Egy vonzó borászat kialakítása a világ minden vezető építésze számára megtisztelő feladat. Ez a kiállítás nyolc nagy borászati múlttal rendelkező ország, Ausztria, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia legfontosabb projektjeit mutatja be.
A borászatok építészete kulturális és társadalmi jelenségként kerül bemutatásra, mint a hagyományos mesterséget és a modern progresszív designt összekötő kapocs. A projekt a közép-európai borászatok fejlődését a kortárs építészet szemszögéből vizsgálja, és Közép-Európa építészetileg legérdekesebb és legkiemelkedőbb borászatait mutatja be. A kiválasztott borászatok építészetükön túl kitűnő borokkal is jeleskednek. A kiállítás a borászatok legújabb trendjeit mutatja be, melyek a bortermelést minden látogató számára vonzóvá teszik, és elősegítik a borvidékek további fejlődését.
A kiállítás megnyitója 2013. novemberében volt Prágában, melynek részeként nemzetközi bor- és építészeti szimpóziumot is tartottak. A kiállítás Lengyelországba, Magyarországra, Szlovákiába, és még számos egyéb kelet-európai országba is ellátogat.

http://wine-architecture.eu/en/
http://www.gjf.cz


Megtekinthető: 2014. június 18-ig

Támogató: Nemzetközi Visegrádi Alap, Cseh Centrum

 

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások