hír cikk beruházás épül Grand Scala Mobilona Space Hotel spanyolország

A válság ellenére fényűző, hipermagas rakétahotel épül a spanyoloknál


donkanyar | 2013.05.20
Naponta halljuk, hogy Spanyolország milyen nehéz gazdasági helyzetben van. Ennek ellenére az országban számos turisztikai fejlesztés zajlik: jelenleg 42 nagy szálloda van épülőben, így 84 000 új szobával bővül a spanyol kínálat. Az egyik legnagyobb projekt az a rakétaszálloda, amely Európa legnagyobb mesterséges szigetén fog állni.

A spanyoloknál mostanság az egyik legkiemelkedőbb beruházás az a "Grand Scala" élményparkban épülő 32 kaszinó és szálloda, amely elkészülte után több mint 8000 szoba áll majd a vendégek rendelkezésére – olvasható a beszámolóban. A Mobilona Space Hotel névre hallgató beruházás például 2000 suite-tal és apartmannal Barcelonától nem messze, egy mesterséges szigeten épül majd fel. Az épülő szálloda alakja egy űrrakétárához hasonlít majd, és 300 méteres magasságával Európa legmagasabb szállodaépülete lesz.

A hotelnek helyet adó "Barcelona Island" is megkapta a „le”-jelzőt: ez a sziget ugyanis Európa legnagyobb mesterségesen létrehozott szigete lesz, ahová a katalán kikötővárosból gyaloghídon és vasúttal is át lehet majd jutni. A látogató persze nem utazik hiába: a "Barcelona Island"-on a több tucat kaszinó mellett ugyanis parkok, szórakozóhelyek, bevásárlóközpontok, szállodák és éttermek kínálnak kikapcsolódási lehetőséget.

Persze a gigaberuházás részeként nem csak a fent felsorolt épületek emelkednek majd ki a földből, hanem lakosztályok, lakások is épülnek – ezek egy részét az ingatlanfejlesztő Apogee Investors értékesíti –, melyeknek az ára 495 000 és 2,6 millió euró között mozog majd. A penthouse-okat még ennél is drágábban kínálják: aki ilyet vesz annak 3,9 és 20 millió eurót kell letennie az asztalra.


Space Hotelben sem lesz olcsó egy szállodai éjszaka ára: egy estéért várhatóan 300-1500 eurót kell majd fizetni. (Ilyen űrtematikájú hotelből egyébként még kettőt terveznek, az egyiket Los Angelesben, a másikat Hongkongban, de sem építési és a várható nyitási időpontokról nem publikáltak még adatokat.)

A sziget beruházás költsége sem elhanyagolható, hiszen az körülbelül 1,5 milliárd euróra rúg majd.


Forrás: hotelprojectsworldwide.com

grandescalaspain.wordpress.com

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások