donkanyar | 2013.05.09
Szingapúrban a határidőket betartva megépült, s díjazták is azt a nem szokványos zöld felhőkarcolót, amelynek egyik legnagyobb érdekessége, hogy valódi őserdőre emlékeztető, kúszónövény jellegű tetőerdő található benne. A Park Royalban épült felhőkarcolóban 15 000 négyzetméternyi függőkert található.

A Park Towert egy évvel ezelőtt a WOHA Architects kezdte el építeni, s az építkezés során megvalósították a fenntarthatóság és a hatékonyság kritériumainak minden elemét : egy igazi „zöld várost” alakítottak ki - írja az it.aiolusnews.com -, mégpedig úgy, hogy a felhőkarcolóban 15 000 m2-nyi zöld felületet alakítottak ki.

A kivitelezők okkal lehetnek büszkék az épületre, hiszen annak ellenére, hogy szerkezetének kivitelezése túlnyomórészt betonnal történt, minden környezeti és technológiai előnye adott, s ez lehetővé tette, hogy a felhőkarcoló elnyerje a környezetvédelmi szempontból legismertebb díjat: a szingapúri Green Mark Platinumot.

A homlokzat buja tetőkertje mögött helyezkednek el a szálloda legkisebb részletekig kidolgozott és gondozott szobái, és olyan esztétikai formává alakították, amely szinte szimbolizálja a terep morfológiáját, mintegy újabb hivatkozásként a természetre.

Szingapúr városa egyébként már jó ideje nagy érdeklődést mutat a megújulás és a hatékonyság iránt, olyannyira, hogy sikerült megvalósítania olyan építészeti alkotásokat, mint a Wilkinson-csapat által tervezett botanikuskert, amely egyedülálló a maga nemében.


Forrás

A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások