hír épületek cikk 3H Délegyháza kÉk szauna

Tavi szauna megnyitó Délegyházán

Élő kortárs építészet


Ghile Gábor | 2013.02.16
Délegyházán egy igazán szuper ötlet valósult meg az idén: az Önkormányzat, a KÉK és a H3T építésziroda kooperációjában hivatalosan is megnyitott a 'szauna a tavon'.

„Tóparti szaunája bárkinek lehet, de körpanorámás, vízen úszó, szabadon használható közösségi szaunája csak Délegyházának van! Húzz télikabátot a fürdőruhádra, hozz egy törölközőt és nyissuk meg együtt a Kortárs Építészeti Központ, Délegyháza és a H3T építésziroda együttműködésével létrejött szaunát! A parton maradókat és a kellően felfrissült szaunázókat forralt borral is várjuk” – írta meghívójában a Kortárs Építészeti Központ, ahogy erről a Tervlap is beszámolt (tervlap.hu/cikk).

A cikk megjelenése előtt pár órával kaptam én is egy telefont a megnyitóra, így nem volt kérdéses, hogy örömmel megyek a ünnepélyes megnyitóra.

És hogy milyen volt a megnyitó? Családias! A pálinkakostolótól a bográcsos pörköltig a 90-es évek zenéivel karöltve egy igazi tavaszváró délután lett az eseményből.

Öröm volt látni, hogy sok-sok érdeklődő vett részt a megnyitón, és bizony sokan használták rendeltetésszerűen a szaunát, kicsik és nagyok egyaránt. A tavi szauna megközelítése csónakokkal történik (az evezésért külön köszönet egy helyi építész lányának!).

A későbbiekben is ingyenes szauna használatához mindössze a "fűtőanyagról" kell gondoskodnunk, a kulcsot a helyi művelődési házban lehet elkérni (érdeklődni Derzsi Katánál lehet a művelődési házban a 24-212-005 telefonszámon).

Kedves Délegyháza, H3T, KÉK! Fogadják őszinte gratulációmat, és kívánom, hogy minél több ilyen és ehhez hasonló társadalmi és építészeti munkájuk legyen a jövőben!

GG





A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások