hír cikk Belgium; ingatlanpiac; lakáspiac; építészet; víztorony;

Nézzük csak! - tényleg egyedülálló az alternatív víztoronylakás


donkanyar | 2012.11.06
Egy lábakon álló esőgyűjtő hordóból készült lak egyedülállónak nevezhető az alternatív építészetben – pedig egy belga tájépítő megcsinálta.
Többéves várakozást követően vehette meg a Breeschaat erdő szélén álló "víztornyot"egy belga tájépítő az antwerpeni városvezetéstől. A vásárlónak az sem szegte kedvét, hogy a lényegében lábakon álló víztartály alapállapotában klasszikus víztoronylakás kialakítására alkalmatlan, ezért a lakást a tartószerkezet köré, annak integrálásval kell megépíteni, ami pedig első ránézésre sem tűnt olcsó mulatságnak – írja a haztajidizajn.blog.hu


Jo Crepain építész által megtervezett hatszintes épület pénz híján aztán 6 teljes évig épült. Az alsó betonkocka két szintet rejt, itt a nappali és a konyha, illetve egy tv szoba és a fürdő kapott helyet, a felső 4 üvegborítású szinten hálót, irodát, vendégszobát, és közvetlenül a tartály alatt télikertet alakítottak ki. Az áttetsző, de nem teljesen átlátszó strukturált üvegfalak ki- és beengedik a fényt, így a környék lakóinak legnagyobb örömére világítótoronyként is funkcionál az építmény.
A szerző legújabb cikkei




Hírlevél feliratkozás >>>>


Konferencianaptár


Építési megoldások